Leyenda del Paramo El Rescatado Blanco Bio

Leyenda del Paramo El Rescatado Blanco Bio! De enige biologische Albarino druiven in de wereld? Ja, dat lees je goed. Dat maakt deze wijn super bijzonder. Met de natuur hoog in het vaandel worden al deze druiven met de hand geplukt. En biologisch betekent natuurlijk zonder troep, maar met natuurlijke middelen.

Deze witte Rescatado Bio heeft een echt Spaans alcoholpromillage, namelijk 13,5%. Met een beperkte oplage van deze biologische Leyenda del Paramo El Rescatado Bio, is op dan ook echt op.

Jaar: 2021
Druif: Albarino
Streek: Vino de la Tierra de Castilla y Léon, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpromillage: 13,5%

12.95 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 12.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Leyenda del Paramo El Rescatado Blanco Bio, smaakmaker bij NaVijfen

Witte Albarino druiven? Dat was ooit de belangrijkste druif in Castilla y León. Die staan op de Spaanse hoogvlaktes. Deze witte druiven groeien helemaal biologisch en zonder chemische bestrijdingsmiddelen op tussen de bergen in Spanje. Welke bergen dat zijn? De schitterende Picos de Europa bergen, waar de druiven nog met liefde en met de hand geplukt worden.

Deze organische witte wijn heeft een bijzondere groengele kleur en tropische fruitaroma's met een lichtpittige hint. De druiven worden in het proces van de takjes gehaald, waarna de druiven geplet worden voor het sap. Daarna worden ze 8 uur lang in een koud bad van 8 graden Celsius worden gedompeld en rijpen ze een maand op het vat.

Wijnhuis Leyenda del Paramo

In 2009-2010 waren er maar 7 mensen nodig om te beginnen met Leyenda del Paramo, maar tegenwoordig zijn er veel meer mensen bij betrokken om te zorgen dat het biologisch verbouwen, telen en handplukken van de druiven.

Leyenda del Paramo is niet bang om te pionieren. Dit wijnhuis was de eerste die succesvol de druiven Prieto Picudo (dat ken je wel, die grote donkerrode bossen van druiven) en de Albarino (lichtgroene trossen lekkers) biologisch hebben verbouwd. Dat betekent: zonder chemische bestrijdingsmiddelen maar met een portie hard werken en liefde voor de natuur.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen