Oiso Touraine Pinot Noir

Een echt pareltje van de Pinot Noir druif: Oiso Touraine Pinot Noir. Gemaakt van 100% Pinot Noir druiven, mag dit niet ontbreken voor de echte Pinot Noir fan. Gemaakt met een flinke portie hard werken en veel liefde, langs de oevers van de rivier de Cher.

Deze wijn kan gemakkelijk tot 3 jaar op een koele, donkere plek bewaard worden en dan blijft het een waanzinnig wijntje. De smaken zijn bijzonder, maar toegankelijk. Toegankelijk, maar toch een beetje deftige dame. Net als Carine zelf!

Jaar: 2020
Druif: Pinot Noir
Streek: AOC Touraine
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 12%

7.99 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 7.99 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

Oiso Touraine Pinot Noir, smaakmaker bij NaVijfen

Oiso Touraine Pinot Noir

Dit is een echt juweeltje van de Pinot Noir druif. Subtiele tannine en een soepele smaak van kersen, aardbei en frambozen... Lichte kruiden en aroma's maken deze wijn af. Hoe krijgen die vrouwen van Paris-Simoneau het toch weer voor elkaar!

We kunnen je nu vertellen dat dit perfect smaakt bij lichte gerechten met kip of varken. Of zelfs vegetarische gerechten en kaasplankjes. Maar vinden dat je dat zelf moet ondervinden. Met smaak valt niet te twisten, toch? Hieronder lees je meer over het wijnhuis en de dames achter Paris-Simoneau.

Wijnhuis Paris-Simoneau

Wijnmaken een mannenvak? Niet als je het aan de vrouwen van Paris-Simoneau vraagt. Sinds de jaren ‘40 zijn de vrouwen van Simoneau de baas van de wijngaarden in Saint-Georges-Sur-Cher. Zo wordt het familiebedrijf Simoneau van moeder op dochter doorgegeven.

Carine Simoneau maakt sinds 2013 samen met haar man Antoine de wijnen van Paris-Simoneau en volgt het voorbeeld van haar moeder en grootmoeder. En ook de dochter van Carine helpt naast haar middelbare schoolleven in de wijngaarden aan de Loire.

Het bedrijfslogo is een eerbetoon aan de grootmoeder van Carine, die als Russische ballerina naar Frankrijk kwam.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen