Een betere wereld is meer dan een goed milieu en klimaat

Wij geloven dat bij het creëren van een betere wereld alle lagen van de samenleving betrokken moeten worden. Daarom werken we al jaren samen met verschillende organisaties die hierin een rol spelen om zo kwetsbare doelgroepen uit hun isolement te halen en een gezicht te geven. Bijvoorbeeld pakken kanjers met een afstand tot de arbeidsmarkt alle cadeaus in.

Ook worden er cadeaus aangeboden die gemaakt zijn door mensen met een beperking, (ex)gedetineerden, eenzame ouderen, etc. Bij de selectie van ons assortiment houden wij ook rekening met ‘minderheidsgroeperingen’, bijvoorbeeld door het aanbieden van een hele wijnlijn van vrouwelijke wijnboeren.

Assortiment

Wij selecteren alleen de beste kwaliteit producten voor in de geschenken van NaVijfen. Welke dat zijn? Simpel. We houden van no waste en circulaire pareltjes. Al onze producten houden rekening met milieu, klimaat en/of dierwelzijn. En niet alleen bij onszelf maar ook bij de gehele productieketen. Van 100% biologische worst van buitenspeelvarkens bij bevriende boeren tot Italiaanse kaas van losloopkoeien. Wij houden een oogje in het zeil voor de toekomst.

Duurzame producten

Groene producten

We kiezen producten uit die niet alleen lekker zijn, maar ook duurzaam of goed voor het milieu. Raken onze verse hapjes bijna over de datum? Dan doneren we ze met liefde aan de lokale voedselbank.

  • Natuurlijke & eerlijke producten
  • Geen voedselverspilling
  • Duurzame verpakkingen

In een groen jasje

Duurzame verpakkingsmaterialen

We denken niet 2, maar 3 keer over de verpakkingsmaterialen na. Zo zijn onze bekende blauwe dozen, het opvulmateriaal en het grootste deel van de verpakkingszakjes van 100% gerecycled materiaal.

  • 100% gerecyclede dozen
  • 100% gerecycled opvulmateriaal
  • Milieubewuste partners

Daaag CO2-uitstoot!

elektrisch vervoer borrelpakketten

Niet alleen wij, maar ook onze partners verminderen hun CO2-uitstoot. Van de bezorgservice tot leveranciers. En door grote aantallen op één locatie te leveren, zorgen we voor een kleinere CO2-voetafdruk.

  • Verzenden met GoGreen
  • Elektrisch vervoer
  • Korting als je kiest op leveren op 1 locatie!

Zo doen we wat terug

Het hele jaar rond vinden we het belangrijk om goed te zijn voor de wereld en de samenleving. Door bewuste borrelkeuzes te maken en mooie samenwerkingen aan te gaan. Smaak & duurzaamheid staat voorop. We werken samen met vrienden: 2 stichtingen met de beste inpakhelden. Deze kanjers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Grote kans dat jouw snackjes of borrelpakket door hun wordt ingepakt. Daar worden we blij van!

Stichting De Passerel

Grote kans dat jouw borrelpakket is ingepakt door één van de medewerkers van Stichting De Passerel. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het inpakken van een deel van de NaVijfen-pakketten is voor deze kanjers een welkome dagbesteding.

Van der Bent Stichting

Ook bij de Van Der Bent Stichting werken inpakhelden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze verpakken iedere week nootjes, chocola, crackers en andere versproducten in. Je herkent ze aan de duurzame papieren zakjes die je in je borrelpakket vindt.

Wist je dat ze ook expert zijn in brievenbuspakketten inpakken? Alle brievenbuspakketjes worden ingepakt met een kaartje, extra zorg en een flinke portie liefde. Wat zijn wij blij met onze inpak kanjers!

Certificeringen in 2023

NaVijfen blijft alle ontwikkelingen rondom de verschillende keurmerken oplettend in de gaten houden. Van onze leveranciers verwachten wij hun processen aan ons inzichtelijk te maken. Dit kan middels diverse keurmerken. Echter, niet elk keurmerk is hier geschikt voor, enkele keurmerken worden gebruikt voor het greenwashen van activiteiten. Daarom hebben we de volgende bewuste certificeringen op de planning voor 2023.

EU-BIO

Demeter

PSO

SKAL BIO