Domaine des Baluettes Muscadet Bio

Domaine des Baluettes Muscadet Bio, een echte parel uit de Loire. Muscadet oubollig? Zeker niet! In 2021 de prijs voor Gold Ligers Angers in de wacht gesleept. En dat gebeurt niet zomaar. Dan moet het wel een bijzondere wijn zijn.

Deze droge wijn is niet te verwarren met de zoete Moskaat-wijnen, al worden ze wel van dezelfde druif gemaakt. En wist je dat dit een van de eerste biologische wijnen uit de Loire is? Nee? Nu wel. Dat geeft naast de heerlijke smaak toch een beetje een goed gevoel bij het weggeven en opdrinken.

Jaar: 2020
Druif: Melon de Bourgogne
Herkomst: AOC Muscadet, Frankrijk
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 12,5%

11.50 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 11.50 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Domaine des Baluettes Muscadet Bio, smaakmaker bij NaVijfen

Klaar om je smaakpapillen op ontdekkingsreis te laten gaan? Dit pareltje, gemaakt van de bekende druif Melon de Bourgogne, is een traditionele droge Muscadet. De strogele kleur en intense smaak met vleugjes witte bloemen, citrus en wit fruit. Zet 'm lekker koel op zo'n 8 graden Celsius en geniet van z'n bijzondere smaakpallet.

Vanaf 2006 helemaal HVE gecertificeerd. Maar wat betekent dat? Simpel. Dit betekent dat ze in een hoge mate rekening houden met de natuur qua biologisch-afbreekbare bestrijdingsmiddelen, rekening houden met de dieren in de wijngaard en watermanagement. Nu is dat laatste gelukkig wel te doen langs de rivier de Loire...

Wijnhuis Domaine des Baluettes

Het erfgoed van Jean-Luc, Jérôme en Pascal Renou ligt verstopt tussen Angers en Nantes, in het hart van de Loire. Met veel passie voor het vak en liefde voor hun oprichter en familie; Michel Renou, werken deze wijnboeren op een duurzame manier samen met de natuur. Geen chemische bestrijdingsmiddelen, maar een natuurlijke oplossing.

Dit familiebedrijf maakt sinds 1936 al sprankelende wijnen en witte wijnen op een landgoed van 85 hectare, waarvan 60 hectare bestaat uit wijngaarden. Hoe ze het best een bijzonder wijntje kunnen maken, weten ze dus als geen ander. Fun fact: dit wijnhuis is het broertje van Domaine du Haut Fresne.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen