Garcia de Lara Cueva Colorá

Op 5,47 hectare verbouwd heeft La Cueva Colorá een beperkte oplage. Ook is het een echte prijswinnaar: met 93 punten in de ABC guide van 2021 is dit een super bijzondere rode wijn. Maar dat is niet alles, op de Semana Vitivinícola Guide 94 punten, Peñin guide 90 punten en andere prijzen als zilver bij Gran Selección en Bacchus.

Het geheim? Druiven geplukt met de hand van wijnranken van meer dan 100 jaar oud. Wauw.

Jaar: 2018
Druif: Cencibel
Streek: Toledo, IGP Vino de la Tierra de Castilla, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 14%

18.95 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 18.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Garcia de Lara Cueva Colorá, smaakmaker bij NaVijfen

Deze Cencibel druiven komen van de Tempranillo. En was zijn ze goed! Komt vast omdat het met de hand geplukt wordt van de wijnranken van ruim een eeuw oud. Deze wijn ligt 13 maanden op het vat. 80% op Franse eikenhouten vaten en 20% op Amerikaanse eikenhouten vaten. Maar dat is nog niet alles. De flessen worden 9 maanden in de kelder bewaard. Zo wordt de smaak nog meer intens.

Het resultaat? De kersenrode kleur van La Cueva Colorá. Krachtig, geconcentreerd met een stevige body. Het is ook geen wonder dat deze wijn naar donker fruit en geconcentreerde kruiden smaakt. Perfect als geschenk of cadeau voor echte fijnproevers.

Wijnhuis Garcia de Lara

Het is bijzonder hoe er nog steeds kleine pareltjes ontdekt kunnen worden in het wijnland van Spanje. Wijnhuis Garcia de Lara is hier een perfect voorbeeld van. Hoe? Miguel Garcia de Lara en zijn broers en zussen werken hard om dit oude familiebedrijf nieuw leven in te blazen.

100 jaar geleden hebben hun voorouders, op precies dezelfde plek als waar ze nu nog te vinden zijn, de wijngaarden voor Airén en Cencibel (Tempranillo) aangelegd. Naast Madrid in het hart van Spanje, waar de zomers zo heet zijn dat de smaak van druiven super intens worden. Dat was 100 jaar geleden vast hard werken met kar en ezel!

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen