Alsón Viognier

Alsón Viognier, een wel hele bijzondere wijn. Een Viognier uit Spanje. Deze druif houdt zich goed staande in het hete zuiden van Spanje en verbindt het frisse van een Sauvignon en het volle en boterige van een Chardonnay. Door de droogte in deze regio’s is de productie per vierkante kilometer relatief laag, maar de smaak heel vol. Geniet ervan!

Jaar: 2020
Druif: Viognier
Herkomst: La Mancha, IGP Vino de la Tierra, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 12%

9.50 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 9.50 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Alsón Viognier, smaakmaker bij NaVijfen

Deze druiven zijn klein van stuk en hebben een gouden tintje. Ze worden dan ook duurzaam geplukt. Dat betekent veelal met de hand, en met een flinke portie liefde.

De Viognier van Alsón heeft alles wat je kunt verwachten van een jonge witte wijn. Fris, intens en erg elegant. Met zijn goudgele lichte kleur een echte eye-catcher voor iedereen die van Viognier houdt! Een fruitige jonge wijn met tinten sinaasappel, witte vruchten en bloemen. Een hele lichte zuurgraad. Dat maakt het bijzonder en niet té gek.

Wijnhuis Hacienda Albae - Alson

Het wijnhuis Hacienda Albae combineert top notch apparatuur met de klassieke methode van het wijnmaken. Met het oog op de toekomst verbouwen ze hun druiven helemaal duurzaam. Wist je dat alle druiven in hun wijnen zelf gegroeid worden? Zo waarborgen ze de duurzaamheid en kwaliteit van deze juweeltjes. En dat smaakt goed.

De grond rondom Hacienda Albae krijgt genoeg water. Dat komt omdat er een grote aquifer onder de grond zit. Dit ondergrondse waterreservoir zorgt ervoor dat in de hete zomers er weinig irritatie nodig is. En wist je dat al deze winnende wijnen gerijpt worden in de wijnkelder? Juist! Onder de grond, waar de constante, koele temperatuur goed zorgt voor deze wijntjes.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen