Bigardo Tinto

Bigardo Tinto, experimentele rode wijn uit Zuid-Spanje! Opgevallen dat Bigardo geen DO of IGP heeft? Dat klopt. Bigardo wil zijn eigen regels volgen voor het maken van de beste Tinta de Toro. Dit is een eigenwijze wijnboer met eigenwijze wijn. En dat smaakt goed!

Jaar: 2020
Druif: Tinta de Toro
Streek: Toro, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 13,5%

17.95 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 17.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Bigardo Tinto, smaakmaker bij NaVijfen

Deze eigenwijze wijn is een echte smaakmaker bij NaVijfen. Losgevochten van alle regels in Toro, zorgt deze stoere wijn voor een bijzondere smaaksensatie. Het heeft een goede intensiteit en aroma's van rode vruchten. Vooral rijpe aardbeien, donkerrode kersen en frambozen in combinatie met zwarte bessen en blauwe bessen.

Wat deze wijn echt bijzonder maakt? Hij wordt in verschillende vaten gerijpt tot wel 10 maanden lang. En hij is helemaal duurzaam geproduceerd. Dat betekent zonder zooi, maar met een flinke portie liefde voor de natuur.

Wijnhuis Bigardo

Wijnhuis Bigardo begon met de overgrootvader van Kiko Calvo. Vanaf jonge leeftijd begon Kiko met sustainable farming. Het duurzaam verbouwen van druiven loopt dus al door hun familie heen.

Kiko Calvo reisde de wereld over om de kunst van het wijnmaken te perfectioneren. In Toro staat hij bekend als een rebel. En niet omdat hij zo rebels is, maar omdat hij lak heeft aan de regels van de IGP en DO van Toro. Kiko kleurt graag buiten de lijntjes en dat zorgt voor experimentele wijnen met bijzondere smaken. Het begon met de Bigardo Tinto en het nieuwste geslaagde experiment is Bigardo Pellejo. En wij zijn raaaaazend enthousiast. Deze moet je proeven!

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen