Alan de Val Pedrazais Mencia

Alan de Val Pedrazais Mencia. Wijnen gemaakt van de Mencia-druif worden snel populairder. De wijngaarden van Alan de Val liggen op steile hellingen. Oogsten gaat daarom met hijskarretjes. Wauw, dat is nog eens een onderneming! En wat Alan de Val met deze Mencia druiven gedaan heeft… geen wonder dat het 90 punten op de Guía Peñín gescoord heeft.

Door de wijnranken die graag op steile hellingen groeien is oogsten een langdurig proces. Daarom is de oplage van deze wijnen beperkt.

Jaar: 2020
Druif: Mencia
Streek: DO Valdeorras, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 14,5%

24.95 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 24.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Alan de Val Pedrazais Mencia, smaakmaker in wijn

Dit robijnrode juweeltje wordt 10 maanden lang in de wijnkelders van Alan de Val gerijpt op Amerikaans eiken en op Frans eiken. Daar krijgt hij vast z'n dieprode kleur van. En de smaak? Tinten van kersen en van jam van donkerrood fruit, hibiscus en geroosterde koffie en leertinten. Een complexe wijn met een bijzonder uitgebreid smaakpallet. Oef, het is alsof Alan de Val hiermee getoverd heeft.

De druiven in dit bijzondere juweeltje worden met de hand geplukt op steile hellingen. Dat doen de plukkers met een flinke portie manskracht, maar zeker ook met liefde. In kleine karretjes worden deze druiven de helling af vervoerd. Wauw, dat is nog eens een karwei!

Wijnhuis Alan de Val

Alan de Val is een pionierend wijnhuis die onder andere de druif Godello van de afgrond gered heeft. In dit familiebedrijf werd de kunst van het wijnmaken doorgegeven van generatie op generatie. Dit familiebedrijf maakt fantastische karakteristieke wijnen uit de Valdeorras regio in Spanje. Wijnen van bekende en onbekendere druiven, zoals Garnacha, Tintorera, Brancellao, Caiño en Sousón.

Veel van hun wijnen groeien op steile hellingen. Dit zorgt ervoor dat het plukken niet met machines kan, maar met liefde met de hand. Ook worden er karretjes ingezet die de steile hellingen op kunnen.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen