Prosecco Rotari Cuvée Brut Magnum

Prosecco Rotari Cuvée Brut Magnum. Vanuit de valleien en heuvels van Trentino in Italië komt deze bijzondere droge prosecco van wijnhuis Rotari. Deze joekel van een fles is met z’n anderhalve liter zeker niet verlegen. Niet voor niets dat ‘ie in 2018 meerdere prijzen binnengesleept heeft op de Sommelier Wine Awards.

Een perfecte bubbel voor een goede prijs-kwaliteitverhouding bubbels. Met 3 jaar op het vat met de droesem is het een mooie grote fles in geschenkverpakking. Verras jouw jarige collega, belangrijke zakenrelatie of geef het cadeau voor een jubileum.

Druif: Chardonnay
Streek: DOC Trento

39.95 incl. btw

Uitverkocht

Betaal gemakkelijk met

5 out of 5

Prosecco is allemaal anders, maar allemaal campioni!

Prosecco Rotari Cuvée Brut Magnum, smaakmaker bij Navijfen

De prosecco blijft 36 maanden op het vat met de droesem. Hierdoor komen er sterkere aroma's vrij, een intensere smaak aan de bubbels en komt de smaak van geel fruit met hazelnoten, amandelen en vanille op een bijzondere manier naar voren.

De stevigheid van de druif blijft aanwezig in de fles. Hierdoor is de prosecco perfect gebalanceerd qua smaak. Daarom is deze joekel van een fles een bijzonder geschenk voor iemand die je extra wilt verrassen.

Wijnhuis Rotari

Uit het hart van Trentino in de Italiaanse Alpen weet het wijnhuis Rotari weer een bijzondere prosecco te maken. En niet zomaar een prosecco, maar een bijzondere bubbel gemaakt van Chardonnay druiven op 900-2500 meter hoogte. Hier komt het fruitige karakter van de Chardonnay druiven maximaal tot z'n recht.

In Trentino (DOC Trentodoc) wordt prosecco gemaakt op de traditionele manier. Ook wel Metodo Classico genoemd. Dit is de oudste vorm van bubbel maken. Deze methode legt de basis voor de intense bubbels waar de Trentodoc zo bekend om staat. En van oudsher is er een tweede gisting in de fles.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen