Sebastien Vaillant Valençay

Sebastien Vaillant Valençay. In dit kleine en bijzondere AOC in het hart van de Loire mag je Chardonnay gebruiken om de frisse Sauvignon Blanc nét even wat meer body te geven. Lekker voor bij het eten of voor na het eten… Eigenlijk smaakt het altijd wel goed.

Jaar: 2021
Druif: Sauvignon Blanc en Chardonnay
Herkomst: AOC Valençay, Frankrijk
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 14%

10.95 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 10.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Sebastien Vaillant Valençay, smaakmaker bij NaVijfen

Door de bijzondere combinatie van 85% Sauvignon Blanc en 15% Chardonnay-druiven komt er een intense smaaksensatie tot stand. Dit witte wijntje heeft tinten van zwarte bessen, witte bloemen en perzik. Super kenmerkend van de Sauvignon, komt de zwarte bessensmaak naar voren. Denk ook aan citrus en tropisch fruit. Een ware smaaksensatie!

Helemaal HVE gecertificeerd. En dat is? Simpel. Ze houden in een hoge mate rekening met de natuur qua biologisch-afbreekbare bestrijdingsmiddelen, met de dieren in de wijngaard en watermanagement. Nu is dat laatste gelukkig wel te doen langs de rivier de Loire...

Wijnhuis La Cave de Valençay

La Cave de Valençay werd in Fonteguenand langs de rivier de Loire opgericht door meesterwijnmakers. Jaartal? 1964. Dit wordt sindsdien gerund als familiebedrijf. Ruim 40 jaar later, namelijk in 2004, vond Sébastien Vaillant het tijd om in de voetsporen van zijn ouders, grootouders én overgrootouders te treden en het familiebedrijf over te nemen.

Als een frisse wind door het bedrijf heen, legt hij de basis voor het duurzame wijnmaken. Dat gaat gemakkelijk door het vervangen van de traditionele chemische bestrijdingsmiddelen met natuur- en milieuvriendelijke alternatieven.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen