Oiso Touraine Côt Cabernet Franc

Oef, heb je deze fles Oiso Touraine Côt Cabernet Franc al geproefd? Niet alleen de smaak maar ook de presentatie is fantastisch. Een chique luxe fles van Côt en Malbec druiven. Als je daar geen indruk mee maakt… Wist je trouwens dat Côt stiekem gewoon de lokale naam voor de Malbec is? Alleen iets meer kracht in de fles. Geniet ervan.

Jaar: 2019
Druif: Côt, Cabernet Franc
Streek: AOC Touraine
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 12%

8.95 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 8.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Oiso Touraine Côt Cabernet Franc, smaakmaker bij NaVijfen

Plop een fles open en geniet van heerlijke geuren en smaken van rood fruit, als kersen en bramen met subtiele tannine. Dat de smaak van deze wijn zo bijzonder is, is ook niet gek, deze wijn is verbouwd op een kleigrond. Wist je trouwens dat een fles van deze kwaliteit gemakkelijk 10 jaar in de kast kan rijpen? Zorg wel dat 'ie niet te warm wordt.

Misschien ken je Chenonceau wel als het sprookjeskasteel, wat over de rivier de Cher gebouwd is. Als je verder over het water gaat, zie je misschien wel de wijnranken die worden verbouwd langs de over. Ja, die ja! Deze druiven worden gebruikt voor deze Oiso Touraine Côt Cabernet Franc.

Wijnhuis Paris-Simoneau

Wijnmaken een mannenvak? Niet als je het aan de vrouwen van Paris-Simoneau vraagt. Sinds de jaren ‘40 zijn de vrouwen van Simoneau de baas van de wijngaarden in Saint-Georges-Sur-Cher. Zo wordt het familiebedrijf Simoneau van moeder op dochter doorgegeven.

Carine Simoneau maakt sinds 2013 samen met haar man Antoine de wijnen van Paris-Simoneau en volgt het voorbeeld van haar moeder en grootmoeder. En ook de dochter van Carine helpt naast haar middelbare schoolleven in de wijngaarden aan de Loire.

Het bedrijfslogo is een eerbetoon aan de grootmoeder van Carine, die als Russische ballerina naar Frankrijk kwam.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen