Oiso Sauvignon Blanc Reservé

Medailles: goud 2016, zilver 2019, zilver 2020, brons 2021, zilver 2022. Deze schitterende fles goudgeel lekkers is de parel van wijnhuis Paris-Simoneau. Bijna elk jaar valt deze frisse smaakmaker in de prijzen. Op een klassieke manier gemaakt, is deze parel een perfecte droge Sauvignon Blanc.

Deze Sauvignon Blanc wordt gemaakt in Saint-Georges-Sur-Cher langs de rivier de Cher in het hart van de Loire. Niet gek, want in de Loire wordt deze druif veel verbouwd. Maar de wijnmakers van Paris-Simoneau weten er toch mee te toveren.

Jaar: 2021
Druif: Sauvignon Blanc
Streek: AOC Touraine, Frankrijk
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 12%

8.49 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 8.49 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Oiso Sauvignon Blanc Reservé, de smaakmaker bij NaVijfen

Deze droge witte wordt verbouwd langs de rivier de Cher. Van deze frisse zomerwijn genieten doe je pas echt tijdens een warme zomeravond op het balkon of in je tuin. Zet 'm wel even goed koud en genieten maar! Zodra je 'm opent komt de zoete geur van tropisch fruit, ananas en perzik je al tegemoet. Niet gek dat deze Sauvignon keer op keer prijzen in de wacht sleept.

De wijnmaakster Carine is heel begaan met de wijngaard en de natuur er omheen. Specifiek de dieren die hun gezicht laten zien in de wijngaard. Daarom is het logo een eerbetoon aan de vogels en de andere dieren in de wijngaard aan de rivier de Cher.

Wijnhuis Paris-Simoneau

Wijnmaken een mannenvak? Niet als je het aan de vrouwen van Paris-Simoneau vraagt. Sinds de jaren ‘40 zijn de vrouwen van Simoneau de baas van de wijngaarden in Saint-Georges-Sur-Cher. Zo wordt het familiebedrijf Simoneau van moeder op dochter doorgegeven.

Carine Simoneau maakt sinds 2013 samen met haar man Antoine de wijnen van Paris-Simoneau en volgt het voorbeeld van haar moeder en grootmoeder. En ook de dochter van Carine helpt naast haar middelbare schoolleven in de wijngaarden aan de Loire.

Het bedrijfslogo is een eerbetoon aan de grootmoeder van Carine, die als Russische ballerina naar Frankrijk kwam.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen