Leyenda del Paramo El Rescatado Tinto Bio

Leyenda del Paramo El Rescatado Tinto Bio. De lokale druif Prieto Picudo wordt gebruikt voor dit meesterwerk. Niet alleen lokaal maar ook biologisch: de enige biologische Prieto Picudo in de wereld! En dat mag er wezen. Gemaakt op droge en relatief onvruchtbare vlaktes in noordwest Spanje, wordt dit pareltje volledig biologisch verbouwd.

Nog geen prijzen binnengesleept maar dat is een mum van tijd als je het ons vraagt. Met een volle smaak met 13,5% alcohol is deze avontuurlijke Prieto Picudo een krachtige en droge rode wijn. Geuren en smaken als wild rood fruit. Mmm, lekker!

Jaar: 2021
Druif: Prieto Picudo
Streek: Vino de la Tierra de Castilla y Léon, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 13,5%

12.95 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 12.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Leyenda del Paramo El Rescatado Tinto Bio, smaakmaker bij NaVijfen

Deze biologische Prieto Picudo druiven staan op de Spaanse dorre vlaktes. Met de schitterende bergen op de achtergrond is dit vast een mooie ansichtkaart... Meer over deze druif: die floreert in deze moeilijke omstandigheden op de hoogvlaktes van Spanje. En daar bovenop groeien deze druiven helemaal zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

En hoe de smaak van deze wijn zo verfijnd raakt? 25% rijpt drie maanden op Amerikaans eikenhout en 75% op Frans eikenhout. En de smaak komt natuurlijk ook door de kleigrond waar de druiven op groeien, en heeft vast iets de maken met het plukken van de druiven, die met liefde met de hand geplukt worden.

Wijnhuis Leyenda del Paramo

In 2009-2010 waren er maar 7 mensen nodig om te beginnen met Leyenda del Paramo, maar tegenwoordig zijn er veel meer mensen bij betrokken om te zorgen dat het biologisch verbouwen, telen en handplukken van de druiven.

Leyenda del Paramo is niet bang om te pionieren. Dit wijnhuis was de eerste die succesvol de druiven Prieto Picudo (dat ken je wel, die grote donkerrode bossen van druiven) en de Albarino (lichtgroene trossen lekkers) biologisch hebben verbouwd. Dat betekent: zonder chemische bestrijdingsmiddelen maar met een portie hard werken en liefde voor de natuur.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen