La Cadenière Vallon d’Escale Blanc Bio

Oeff, La Cadenière Vallon d’Escale Blanc Bio. Wat krijg je als je Leonie even op hout zet? Deze fantastische Vallon d’Escale! Deze stijlvolle fles wil je toch sowieso ook met kerst op tafel? Kun je mooi vertellen dat deze wijn 89 punten bij Wine Enthusiast heeft.

Helemaal duurzaam verbouwd met een biologisch keurmerk komt dit Franse pareltje regelrecht uit de Provence. Zet ‘m even koud, zet vast glazen klaar en inschenken maar. Geniet ervan!

Jaar: 2019
Druif: Sauvignon Blanc, Vermentino
Streek: AOP Coteaux d’Aix en Provence
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 13%

15.50 incl. btw

Uitverkocht

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

La Cadenière Vallon d’Escale Blanc Bio, smaakmaker bij NaVijfen

La Cadenière heeft zich overtroffen met dit juweeltje uit de Provence. Met 89 punten bij Wine Enthusiast heeft het zich bewezen als een van de pareltjes van wijnland. Komt dat door zijn gele kleur met gouden reflecties? Vast. Maar vooral door zijn licht rokerige smaak van witte bloemen en exotische tinten van passievrucht. Wauw.

Wist je dat deze Vallon d'Escale Blanc helemaal biologisch verbouwd wordt? Dat betekent zonder zooi, maar met duurzame en milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. En met een flinke portie liefde. Zo worden de druiven met de hand geplukt en rijpt deze wijn drie maanden op eikenhouten vaten.

Wijnhuis La Cadenière

Het begon allemaal in 1950 toen Léonie en Louis wijn verbouwden met wagen en hun ezel Coco. Weer of geen weer, met z’n drieën legden zij de basis voor Domaine la Cadenière. Drie generaties later is de wijngaard nog steeds in de familie. Het wordt namelijk verbouwd door de drie broers Vincent, Pierre en Gabriel Tobias. Hun geluksgetal is vast drie....

Hun eerste wijnen zijn een eerbetoon aan hun grootmoeder: Léonie. Die de volgende generaties de kunst van het wijn maken heeft geleerd. Alle wijnen van Domaine la Cadenière zijn helemaal biologisch. Dat is pas goed voor de toekomst én voor de volgende 3 generaties van La Cadenière.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen