La Cadenière Leonie Rouge Bio

La Cadenière Leonie Rouge Bio, een ode aan oma Leonie. Ook van deze wijn is de Wine Enthusiast helemaal hoteldebotel! Met 91 punten valt het in de Outstanding klasse. En de klap op de vuurpijl is dat dit robijnrode juweeltje helemaal duurzaam verbouwd wordt. Allemaal dankzij de wijnmakers van La Cadenière. Hier kan oma Leonie helemaal trots op zijn!

Jaar: 2018
Druif: Syrah en Cabernet Sauvignon
Streek: AOP Coteaux d’Aix en Provence
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 13%

10.95 incl. btw

Uitverkocht

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

La Cadenière Leonie Rouge Bio, smaakmaker bij NaVijfen

Oef, met 91 punten in de Wine Enthusiast mag je deze zeker niet missen. Z'n robijnrode kleur is typisch voor een Mediterrane rode wijn. Hij is smaakvol, krachtig en complex. Met mooie tinten van rode bessen. En smaakt natuurlijk het allerlekkerst op kamertemperatuur. Even een wijnglas pakken en inschenken maar.

Wist je dat deze wijnen van Syrah en Cabernet Sauvignon helemaal biologisch verbouwd worden? Deze druiven worden handgeplukt. Zonder machines en zonder zooi. Geen chemische bestrijdingsmiddelen, maar met milieuvriendelijke alternatieven. Wij zijn fan!

Wijnhuis La Cadenière

Het begon allemaal in 1950 toen Léonie en Louis wijn verbouwden met wagen en hun ezel Coco. Weer of geen weer, met z’n drieën legden zij de basis voor Domaine la Cadenière. Drie generaties later is de wijngaard nog steeds in de familie. Het wordt namelijk verbouwd door de drie broers Vincent, Pierre en Gabriel Tobias. Hun geluksgetal is vast drie....

Hun eerste wijnen zijn een eerbetoon aan hun grootmoeder: Léonie. Die de volgende generaties de kunst van het wijn maken heeft geleerd. Alle wijnen van Domaine la Cadenière zijn helemaal biologisch. Dat is pas goed voor de toekomst én voor de volgende 3 generaties van La Cadenière.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen