La Cadenière Leonie Blanc Bio

Fan van biologische wijn? Dan moet je de La Cadenière Leonie Blanc Bio proeven. Net als NaVijfen is de Wine Enthusiast onder de indruk van deze wijn. Met 88 punten heb je een unieke wijn in handen. De combinatie van de Clairette, Sauvignon Blanc en de Vermentino zorgt voor een volle en frisse smaak.

Dit bijzondere wijntje is vernoemd naar de oma van de wijnmakers van La Cadenière. En met 88 punten van de Wine Enthusiast, mag oma Leonie zeker trots op dit pareltje zijn.

Jaar: 2019
Druif: Clairette, Sauvignon Blanc, Vermentino
Streek: AOP Coteaux d’Aix en Provence
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 12%

10.95 incl. btw

Uitverkocht

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

La Cadenière Leonie Blanc Bio, smaakmaker bij NaVijfen

Dit pareltje van La Cadenière is met zijn rode sœur een van de eerste wijnen van Cadenière. Het wijnmaken van deze twee hebben ze geperfectioneerd. Geen wonder dat ze beiden in de prijzen vallen. En de strogele kleur van deze kanjer helpt daar zeker bij.

Deze bijzondere Clairette, Sauvignon Blanc en Vermentino druiven worden duurzaam verbouwd op de grond van het wijnhuis. Zonder chemische zooi, en handgeplukt met een flinke portie liefde. Zo weten de wijnmakers zeker dat dit wijntje helemaal biologisch gemaakt wordt. Complexe citroenachtige smaken met een lichtpittige afdronk. Wauw. Deze moet je proeven!

Wijnhuis La Cadenière

Het begon allemaal in 1950 toen Léonie en Louis wijn verbouwden met wagen en hun ezel Coco. Weer of geen weer, met z’n drieën legden zij de basis voor Domaine la Cadenière. Drie generaties later is de wijngaard nog steeds in de familie. Het wordt namelijk verbouwd door de drie broers Vincent, Pierre en Gabriel Tobias. Hun geluksgetal is vast drie....

Hun eerste wijnen zijn een eerbetoon aan hun grootmoeder: Léonie. Die de volgende generaties de kunst van het wijn maken heeft geleerd. Alle wijnen van Domaine la Cadenière zijn helemaal biologisch. Dat is pas goed voor de toekomst én voor de volgende 3 generaties van La Cadenière.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen