Garcia de Lara Finca Villalobillos Pie Franco

Handgeplukt door de familie Villalobillos in Corral de Almaguer. Tijdens de hete zomers die zich voordoen wordt er geen irrigatie toegepast, maar laat de familie Villalobillos (die onder Garcia de Lara valt) de natuur volledig zorgen voor deze intense smaak. Deze stokoude wijnranken zijn geplant in 1935. Dat maakt de smaak van deze wijn alleen maar beter. En de paar maanden houtrijping is fantastisch!

Jaar: 2019
Druif: Airén
Streek: Toledo, IGP Vino de la Tierra de Castilla, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 13%

12.50 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 12.50 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Garcia de Lara Finca Villalobillos Pie Franco, smaakmaker bij NaVijfen

Dat deze druiven aan het eind van september geoogst worden is op zich al bijzonder. Hoe later je oogst, hoe meer suikers aanwezig zijn in de druiven. Eind september worden de Airén druiven 4 weken gerijpt. Dat zorgt vast voor die strogele kleur!

Sommige Airén kunnen nogal flauw uitvallen, maar dat is zeker niet het geval met deze kanjer. Wanneer je de fles opent komt de geur van appel en venkel je tegemoet. Fris, fruitig en een krachtige eindsmaak. Wat de familie Villalobillos met deze Airén hebben gedaan, dat blijft een best bewaard familiegeheim...

Wijnhuis Garcia de Lara

Het is bijzonder hoe er nog steeds kleine pareltjes ontdekt kunnen worden in het wijnland van Spanje. Wijnhuis Garcia de Lara is hier een perfect voorbeeld van. Hoe? Miguel Garcia de Lara en zijn broers en zussen werken hard om dit oude familiebedrijf nieuw leven in te blazen.

100 jaar geleden hebben hun voorouders, op precies dezelfde plek als waar ze nu nog te vinden zijn, de wijngaarden voor Airén en Cencibel (Tempranillo) aangelegd. Naast Madrid in het hart van Spanje, waar de zomers zo heet zijn dat de smaak van druiven super intens worden. Dat was 100 jaar geleden vast hard werken met kar en ezel!

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen