Bodegas Zifar Caballero Zifar

Een uitzonderlijk bijzondere wijn: Bodegas Zifar Caballero Zifar. De Tempranillo druiven van dit pareltje groeien op het beste plekje van de wijngaard. Wauw! Met een hoge score van 93 punten in de ABC guide van 2021, 93 punten van GÍUAPEÑIN en 93 punten van James Suckling hoort deze wijn bij de top 4% van de wereld. Zou het 15 maanden rijpen op eikenhouten vaten er iets mee te maken hebben? Zeker wel.

Door een uitzonderlijk hoog alcoholpercentage van 14,5% is deze wijn speciaal voor wijnkenners. Met een complexe en intense smaak vol tannine kun je dit het beste combineren met manchego kaas of pure chocolade.

Jaar: 2020
Druif: Tempranillo
Streek: DO Ribera del Duero, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 14,5%

39.95 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 39.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Bodegas Zifar Caballero Zifar, smaakmaker bij NaVijfen!

Deze Tempranillo druiven groeien op het beste plekje van de wijngaard. Waar? Het plekje op de wijngaard met de meeste zon. De druiven worden met liefde met de hand geplukt, op 910 meter boven zeeniveau. Zo krijgen de druiven een perfecte zuurgraad. Alleen door deze combinatie van drie-eenheid wordt deze wijn zo goed.

De smaak? Echt het hoogtepunt van de Tempranillo druif. Super geconcentreerd met mooie ronde tannine. Diepe hout tonen en een intense smaak van donkerrood fruit en kersen. Met een rokerige tint. Een must-proef voor iedere wijnkenner.

Wijnhuis Bodegas Zifar

De naam Bodegas Zifar is een verwijzing naar het eerste Spaans geschreven boek over de kruistochten uit 1300. Een exacte kopie van het boek uit 1300 ligt in het wijnhuis Bodegas Zifar omdat het veel voor de wijnmakers betekent. Het verhaal gaat dat de ridder tijdens zijn avonturen veel tegenslagen heeft, maar uiteindelijk tot koning gekroond wordt.

In de wijnkelder van wijnhuis Zifar worden de wijnvaten bewaard. Hiervan is 95% Frans eikenhout en 5% Amerikaans eikenhout. Er is plek voor zo'n 500 vaten die ieder 250-500 liter wijn op kunnen slaan. Dat is niet mis!

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen