Alsón Chardonnay

Alsón Chardonnay? Over een Chardonnay gesproken! Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding met deze duurzame Chardonnay. Citrus en meloen hebben een plaatsje veroverd in dit volle smaakpalet. En wist je dat deze Chardonnay gemaakt is van 100% druiven uit hun eigen wijngaard? Dat wordt gedaan om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. En dat proef je!

Jaar: 2020
Druif: Chardonnay
Herkomst: IGP Vino de la Tierra, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 13%

9.50 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 9.50 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Alsón Chardonnay, smaakmaker bij NaVijfen

Deze Chardonnay wordt gemaakt met 100% eigen verbouwde Chardonnay-druiven. Dat betekent geen chemische rotzooi, maar milieuvriendelijke en niet-schadelijke bestrijdingsmiddelen. Als de zon op z'n heetst is, in midden Augustus, worden deze druiven geplukt. Met een flinke portie hard werken worden de druiven geperst.

Hierna nog enkele maanden op Franse eikenhouten vaten en de Alsón Chardonnay is geboren. Met een echte droge Chardonnay smaak en vleugjes meloen, citrus en ananas. Dat is zeker een bijzonder pareltje. Super toegankelijk maar nog steeds erg bijzonder. Terecht een van de huiswijnen van NaVijfen.

Wijnhuis Hacienda Albae - Alson

Het wijnhuis Hacienda Albae combineert top notch apparatuur met de klassieke methode van het wijnmaken. Met het oog op de toekomst verbouwen ze hun druiven helemaal duurzaam. Wist je dat alle druiven in hun wijnen zelf gegroeid worden? Zo waarborgen ze de duurzaamheid en kwaliteit van deze juweeltjes. En dat smaakt goed.

De grond rondom Hacienda Albae krijgt genoeg water. Dat komt omdat er een grote aquifer onder de grond zit. Dit ondergrondse waterreservoir zorgt ervoor dat in de hete zomers er weinig irritatie nodig is. En wist je dat al deze winnende wijnen gerijpt worden in de wijnkelder? Juist! Onder de grond, waar de constante, koele temperatuur goed zorgt voor deze wijntjes.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen