Alan de Val Pedrazais Godello

Deze Alan de Val Pedrazais Godello moet je proeven. Waarom? Deze druif was bijna uitgestorven. Gelukkig voor ons wijngenieters is deze druif van de afgrond gered. En dat hebben we ook aan Alan de Val te danken. Deze chique wijn mag je niet missen!

De oplage voor deze wijn is beperkt. Dat komt omdat het plukken van de druiven erg veel tijd kost. Deze druiven groeien op steile hellingen en worden geoogst met karretjes die de helling op gaan. Een tijdrovend proces, maar als je dit pareltje proeft is dat het zeker waard!

Jaar: 2020
Druif: Godello
Streek: DO Valdeorras, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 13,5%

24.95 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 24.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

Alan de Val Pedrazais Godello, smaakmaker bij NaVijfen

Dit pareltje wordt 3 maanden in de kelders van Alan de Val gerijpt. Wist je dat dit gebeurt met de droesem in de fles? Zo komen er intensere smaken vrij tijdens het rijpingsproces. En dat maakt deze wijn zo lekker.
Hij heeft een intense gele kleur met groenachtige reflecties. De smaken en geuren van rijpe appel, perzik en peer komen vrij bij het openen en opdrinken van de fles. Oef. Deze kun je niet weerstaan.

En wist je dat deze kanjers met de hand geoogst moeten worden? Door de steile hellingen lukt het niet om te oogsten met machines. Met een flinke portie manskracht en genoeg liefde. Zou dat die smaak nóg net ietsje beter maken?

Wijnhuis Alan de Val

Alan de Val is een pionierend wijnhuis die onder andere de druif Godello van de afgrond gered heeft. In dit familiebedrijf werd de kunst van het wijnmaken doorgegeven van generatie op generatie. Dit familiebedrijf maakt fantastische karakteristieke wijnen uit de Valdeorras regio in Spanje. Wijnen van bekende en onbekendere druiven, zoals Garnacha, Tintorera, Brancellao, Caiño en Sousón.

Veel van hun wijnen groeien op steile hellingen. Dit zorgt ervoor dat het plukken niet met machines kan, maar met liefde met de hand. Ook worden er karretjes ingezet die de steile hellingen op kunnen.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen