18 Rosas Negras

Gemaakt in Spaanse wijngaarden van meer dan 100 jaar oud. Daarna 18 maanden gerijpt op eikenhout. Deze ranken overleefden zelfs de plaag Phylloxera, die een eind bracht aan veel wijngaarden in de 19e eeuw. Deze wijnranken maken wel heel bijzondere wijn.

Deze bijzondere wijn heeft een intense smaak met mooie hout tonen. Dat is ook niet gek want 18 Rosas Negras wordt 18 maanden op een houten vat gerijpt. 70% op Franse vaten en 30% op Amerikaanse vaten. Dat laatste geeft een hint van vanille, net als bij bourbon whiskey.

Jaar: 2018
Druif: Tinta de Toro
Streek: DO Toro, Spanje
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 14,5%

21.95 incl. btw

Maak je cadeau af met chocolade:

Productprijs: 21.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

0 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in wijn!

18 Rosas Negras, de smaakmaker bij NaVijfen

De Tinta de Toro druif is een upgrade van de oude Tempranillo druif, die wel tegen een stootje kan. Deze druiven kunnen zelfs tegen extreem koude winterse temperaturen.

Door effecten op het klimaat als droogte, de geschiedenis en de zanderige keigrond kunnen de ranken niet groot groeien en moeten ze ver uit elkaar geplant worden (3 bij 3 meter). Dit betekent een geconcentreerde en bijzondere smaak en een lage opbrengst per vierkante meter.

Wijnhuis Spanish Palate

Onder leiding van Nicola wordt Spanish Palate volledig gevoerd onder vrouwelijk bewind. Deze Spaanse señoritas en señoras experimenteren samen met lokale wijnboeren in de omgeving van Toro. Zo doen ze bijzondere ontdekkingen en creëren limited editions en waanzinnige wijntjes.

Met het oog op de toekomst helpen zij vol passie lokale boeren met het duurzaam verbouwen van wijn. Dankzij deze samenwerking krijgen deze lokale boeren een groter podium voor de rest van de wereld.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen