Prosecco Rotari Flavio Riserva

Prosecco Rotari Flavio Riserva. Onder een pergola van bladeren bij het wijnhuis Rotari in Tentino worden deze druiven beschermd tegen te veel zon en regen. Hoe deze prosecco zo lekker wordt? Door de ‘Metodo Classico’. Van oudsher is er een tweede gisting in de fles.

Dat we fan zijn van Rotari komt vooral door deze Flavio. Met 5 jaar op het vat is dit een drank voor echte koningen. En hij komt ook nog eens in een schitterende geschenkverpakking. Geloof ons, hik, hij smaakt erg goed!

Druif: Chardonnay
Streek: DOC Trento
Alcoholpercentage: 13%

32.95 incl. btw

Maak je cadeau af

Productprijs: 32.95 incl. btw
Totaal opties:
Bestelling totaal:

Betaal gemakkelijk met

5 out of 5

Prosecco is allemaal anders, maar allemaal campioni!

Prosecco Rotari Flavio Riserva, smaakmaker bij NaVijfen

Deze bubbel is kenmerkend voor Trentino en de DOC Trentodoc. Met z'n strogele kleur is het een bruisend cadeau voor jezelf, je hardwerkende collega's of voor een verjaardag. Zet 'm koud en je proeft een flinke prikkel met een smaakbom van citrus fruit, gele perzik en abrikozen. Lichte tinten van hazelnoot en van honing maken de smaak helemaal af. Wauw.

Wist je dat Rotari Flavio Riserva genoemd is naar de koning van de Lombardije? Deze koning kreeg van het Byzantische en Romeinse rijk de eretitel ''Flavio''. Deze prosecco is dan ook voor echte koningen.

Wijnhuis Rotari

Uit het hart van Trentino in de Italiaanse Alpen weet het wijnhuis Rotari weer een bijzondere prosecco te maken. En niet zomaar een prosecco, maar een bijzondere bubbel gemaakt van Chardonnay druiven op 900-2500 meter hoogte. Hier komt het fruitige karakter van de Chardonnay druiven maximaal tot z'n recht.

In Trentino (DOC Trentodoc) wordt prosecco gemaakt op de traditionele manier. Ook wel Metodo Classico genoemd. Dit is de oudste vorm van bubbel maken. Deze methode legt de basis voor de intense bubbels waar de Trentodoc zo bekend om staat. En van oudsher is er een tweede gisting in de fles.

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen