Champagne Bruno Michel Bio

Biologische champagne? Bij Bruno Michel in Pierry weten ze wel hoe dat moet. Waar Pierry ligt? Om de hoek van Château de Pierry, net ten zuiden van Reims. Met een combinatie van Pinot Meunier en Chardonnay is deze champi een echte champion!

Met een traditionele druif als Pinot Meunier en Chardonnay is dit een bijzonder geschenk voor je relaties, voor een jubileum of voor een verjaardag. Bestel ‘m nu.

Druif: Pinot Meunier en Chardonnay
Herkomst: AOC Champagne, Frankrijk

 

41.95 incl. btw

Uitverkocht

Betaal gemakkelijk met

5 out of 5

NaVijfen, smaakmaker in bubbels!

Champagne Bruno Michel Bio, smaakmaker bij NaVijfen

De druiven groeien op 45 kleine stukken land. De helft van het land wordt gebruikt voor Pinot Meunier druiven en de andere helft voor Chardonnay druiven. Als ze rijp genoeg zijn worden ze met de hand geplukt. De oogst is relatief laag voor de Champagnestreek maar dit geeft Wijnhuis Bruno Michel de tijd om de smaak uit te diepen naar hun huisstijl.

De huisstijl van Bruno Michel? Een flinke prikkel met fruitige tonen als kweepeer, limoen, amandel, nougat en pistache. Zet de fles koel en geniet van deze fruitige smaakbom. Mmm, lekker!

Wijnhuis Bruno Michel

Bruno Michel en zijn vrouw Catherine zijn vierde generatie champagnemakers in de Champagnestreek van Frankrijk. In 1900 werd de basis gelegd door de over-overgrootvader van Bruno Michel; Paul Michel. In 2016 overgenomen door zijn dochter Pauline Orban kun je gerust zeggen dat dit een mega oud familiebedrijf is.

In het hart van het kleine plaatsje Pierry wordt deze champagne helemaal biologisch en met een flinke portie liefde gemaakt. Helemaal biologisch? Jazeker. In 1997 is Bruno Michel al gestopt met het gebruiken van giftige bestrijdingsmiddelen en mag zich al enige tijd biologische champagne noemen. Inclusief certificaat!

Wat andere NaVijfen gebruikers zeggen