Regels werkgevers kerstpakketten

Wat zijn de regels voor werkgevers rondom kerstpakketten? Kerstpakketten geven en krijgen is de laatste tijd enorm belangrijk. Zo is een kerstpakket een middel geworden om personeel niet alleen te bedanken en belonen, maar ook te behouden. En zeker omdat 2020 door de Coronacrisis een ontzettend onstuimig jaar is geweest is een kerstpakket belangrijker dan ooit. Maar dan vraag je je vast af wat de regels van werkgevers zijn rondom kerstpakketten. Hoeveel BTW zit op kerstpakketten? Is dit aftrekbaar van de belasting?

Hoeveel BTW zit er op de kerstpakketten?

De hoeveelheid BTW verschilt natuurlijk per kerstpakket. Op essentiële goederen zit in Nederland 9% BTW waar op luxegoederen 21% BTW zit. In een kerstpakket zit vaak een presentje voor de werknemers met een lekkere borrel en een heerlijk hapje. Daarom verschilt ook het BTW-percentage voor de producten in het kerstpakket. Dit kan zowel hoog als laag zijn.

Hoeveel mag een kerstpakket kosten?

De vrije ruimte in de WKR geeft aan dat sinds de coronamaatregelen in maart 2020, 3% van de totale loonsom gebruikt mag worden voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen voor personeel. Hier vallen etentjes, personeelsfeesten maar ook kerstpakketten onder. Zeg nou zelf, omdat de eerste twee niet door kunnen gaan door de gedeeltelijke lockdown van de Coronacrisis, wil je dit natuurlijk wel het best benutten voor je personeel!

Is een kerstpakket belasting aftrekbaar?

Volgens de website van de Belastingdienst kun je het kerstpakket aftrekken van de belasting wanneer je per werknemer niet meer uitgegeven hebt dan €227,- exclusief BTW. Dit geldt voor giften aan het personeel.

Is een kerstpakket geven verplicht?

Een kerstpakket is natuurlijk niet verplicht, maar wel heel leuk. Door de stijging van het WKR van 1,2% naar 3% maakt de overheid het extra aantrekkelijk om een kerstpakket aan te schaffen. Juist om je personeel te bedanken in deze zware tijd van veelal thuiswerken en weinig collegiaal contact. En wat is nou leuker dan het online samenzijn coronaproof vieren met een kerstpakket of een kerstborrel, toch? Zo zijn we in deze tijd nog een beetje samen, maar dan op afstand.

Wie verdient een kerstpakket in mijn bedrijf?

Wij vinden dat alle harde werkers uit het team een kerstpakket verdienen. Of dit nou intern of extern personeel is, daar maken we bij NaVijfen geen onderscheid in. Heb je aan je favoriete collega gedacht? En aan de stagiaire? Mooi! Nu nog een pakket uitkiezen. Kijk gauw op de kerstborrelpagina en kies de leukste uit. Deze borrels kunnen zowel op het hoofdkantoor als bij iedereen thuis bezorgd.

Opzoek naar een leuke gift voor jouw werknemers? Bekijk dan hier onze Kerstpakketten en Borrelpakketten .